Verktygsfältet

Verktygsfältet är den list med sex symboler du ser i det övre högra hörnet av webbfönstret när du loggat in för att redigera din hemsida. Där testar du din sida, sparar, publicerar och hittar sidinställningar. Nedan går vi igenom vad varje symbol har för funktion.

 

  - Gå in och ur redigeringsläge. När du går ur redigeringsläget blir pennan överstruken och sidan fungerar precis som för dina besökare. I det här läget testar du alla länkar på sidan. Klicka på pennan igen för att fortsätta din redigering.

Så här ser verktygsfältet ut när du är i surfläge. 

 

 - Spara ändringar. Ändringarna sparas endast i verktyget och visas inte för besökare. På så vis kan du fortsätta redigeringen vid ett senare tillfälle utan att förlora ändringarna.

 

 - Publicera ändringar. Dina ändringar publiceras direkt och blir synliga på sidan. Tänk på! Trycker du på den här knappen publiceras sidan även om du klickat ur publicera-rutan i sidinställningarna.

 

 - Visa redigerbara fält. Är du osäker på var på sidan dina redigerbara fält finns klickar du på den här knappen, så dyker det upp ramar kring de fält du kan redigera. Läs mer om redigerbara fält.

 

 - Gå till sidans inställningar.

 

 - Klicka och dra för att flytta verktygsfältet om du vill ha det någon annanstans på sidan under tiden du arbetar.