Bildspel

Om din hemsida har ett bildspel är det byggt som en lista och inlagt av en utvecklare. Det enda du behöver göra är att lägga till eller ta bort bilder. Har du text i ditt bildspel kan du ändra den också. Här går vi igenom hur du gör. 

Börja med att öppna listmodulen i toppmenyn.


Bildspel utan text

Har du ett bildspel klickar du på det i menyn i vänsterkanten och kommer då in i en lista som kan se ut såhär om du saknar text i bildspelet. För att lägga till en bild klickar du på Lägg till rad och vill du byta ut en bild klickar du på redigera till höger om den bild du vill byta ut. 

Klicka på mappen till höger om bilden för att välja en ny bild. Du gör likadant om du håller på att skapa en ny rad i ditt bildspel. Har ni positionering i bildspelet som avgör i vilken ordning bilderna ska komma ställer du även in det för varje bild. 


Bildspel med text

Har du ett bildspel med text som exempelvis är vanligt på hemsidors startsida ser listan ut så här istället. 

 

För att redigera bild, text och position klickar du på redigera till höger om aktuell bild eller klickar på Lägg till rad om du vill lägga in en ny bild. Då kommer du till vyn nedan och ställer in position och bild på samma vis som beskrivs ovan. Skriv texten du vill ha i ditt bildspel i rutan för text, men tänk på att det bör vara en ganska liten textmängd. Klicka på Spara ändringar när du är klar.