Artiklar

 

På din hemsida vill du kanske dela med dig av nyheter eller ha en blogg. Det gör du genom det vi kallar artiklar. Här förklarar vi hur du skapar och redigerar artiklar i WM3. 

För att komma till artikelmodulen för du muspekaren till den övre kanten av webbläsaren (precis under adressfältet eller fältet för favoriter) tills adminmenyn fälls ner. Därefter klickar du på artikel-ikonen enligt bilden nedan.


Skapa ny artikel

För att skapa en ny artikel klickar du på plusset i sidomenyn på fönstrets vänstra sida.  

 

Då kommer du till en sida där du får fylla i artikelns inställningar.

Titel: Titeln på artikeln. Kommer även att synas som rubrik på sidan till skillnad från titeln på vanliga sidor på hemsidan. 

Webbadress: Detta fylls i automatiskt när du fyller i titeln, men du kan även ändra den i efterhand. Du kan dock inte använda Å Ä Ö i webbadressen.

Språk: Om din hemsida har fler än ett språk kan du välja vilket språk artikeln ska tillhöra.

Publiceringsdatum: Här anger du när artikeln ska publiceras och informationen i artikeln ska börja gälla.

Avsluta publicering: Här anger du när artikeln ska avpubliceras.

Artikelbild: Om mallen som används för att visa artikeln har support för en artikelbild, kan du välja en bild här.

Kategorier: Här väljer du vilka kategorier artikeln tillhör och du kan välja fler än en. På så vis kan besökaren sortera innehållet i t ex bloggen så att hen bara ser artiklar om X. Obs! Du behöver skapa en kategori först för att den ska vara med på listan. Läs hur du skapar en kategori.

Taggar: Ange sökbara ord för artikeln så det blir lättare att hitta artikeln via sökfältet på din hemsida.

SEO: På fliken SEO i överkanten på sidan fyller du i SEO-titel och beskrivning precis som för vanliga sidor. Läs mer om SEO-inställningar.

När du gjort alla inställningar klickar du på spara och kommer till din tomma artikel som nu är redo att fyllas med innehåll precis som dina vanliga sidor.

Läs mer om att redigera innehåll.


Schemalägg artikelpublicering

Ibland vill du säkert förbereda en nyhet eller ett blogginlägg ett par dagar innan du tänkt publicera det eller så vill du sätta ett datum för att avpublicera nyheten. När du klickar i rutan för Publiceringsdatum och Avpublicering kan du antingen skriva in datum och tid manuellt eller välja i kalendern som dyker upp. 

Vill du förbereda, men inte vet när du kommer vilja publicera - se till att lämna fältet tomt.