WM3 gör det digitala arbetet enklare för Hallandstrafiken

23/11/2020

Fredrik Nord Svahn arbetar som marknadskoordinator på Hallandstrafiken och kommer idag berätta om deras verksamhet och hur användandet av WM3 har underlättat deras arbete.

 

Hej Fredrik! Kan du berätta lite om dig själv?

Ja! Jag jobbar som marknadskoordinator på Hallandstrafiken och fungerar som en länk mellan vår marknadsavdelning och leverantörer men även internt mellan våra avdelningar. Jag ser till att vi behåller samma uttryck och design utåt mot kund, att vi förvaltar varumärket Hallandstrafiken och kollektivt resande i stort.

Kan du berätta lite om Hallandstrafiken?

Hallandstrafiken ansvarar för all kollektivtrafik i Halland. Vi kör busstrafik både i linjetrafik och som skolskjuts, tågtrafik samt serviceresor vilket innefattar färdtjänst, sjukresor och närtrafik. Vi är cirka 90 medarbetare idag som alla jobbar för att vår trafik skall vara lättillgänglig för våra kunder. Hallandstrafiken är ett eget bolag men ägs helt av Region Halland. 

Hur ser erat arbete på webben ut idag?

Vår hemsida är till för dom som behöver tillgodose sig information snabbt och lätt. Våran webbplats är en otroligt viktig kanal för oss eftersom att det är väldigt mycket information som måste komma ut till kund. På vår nya hemsida har vi förenklat strukturen avsevärt och delat in informationen i kategorier. Våra tankar var att informationen man behöver sker i olika faser. Innan, under och efter resan, och efter det har vi gjort strukturen för att våra kunder enkelt ska kunna hitta vad de behöver. Hemsidan används just nu främst av kunder som behöver söka efter sin resa. Alltså från plats A till plats B samt få fram tider och priser. Därför arbetade vi också fram en ny reseplanerare där allt presenteras på ett bättre sätt i syfte att förenkla och förbättra kundens upplevelse.

Hur tycker du att WM3 har fungerat för er?

WM3 är ett enkelt verktyg att jobba i och funktionerna som finns kan användas till mycket. Till exempel så är det enkelt när man ska lägga upp en nyhet så är det bara att föra in text i mallen samt bild, så samplar de om bilden själv, och därefter är det färdigt. Att jobba med mallar är bra när man är så pass många användare som vi ändå har. Vi har strukturerat upp våra användare i administratörer som har full tillgång samt redaktörer med begränsad tillgång för att enkelt skapa olika uppgiftsområden och roller. 

Vad är det bästa med WM3 enligt dig?

Arbetet med mallar gör att det blir så mycket enklare och det ser ut på ett visst sätt. Som nämnt innan också så är det att det går snabbt att till exempel lägga upp en nyhet. Man lägger in sin text, väljer bild, sedan är det klart. Dessutom samplar WM3 ner bilden till rätt storlek och vips så är det klart.

Vad härligt att höra, tack för att du tog dig tiden att prata webb med oss!
 

Medlem i Småföretagarna?

Oavsett om du vill skaffa din första webbplats eller om du tröttnat på din nuvarande så kommer här ett kanonerbjudande till dig som medlem i Småföretagarnas Riksförbund.

Prova webbplats kostnadsfritt i 3 månader

Därefter från 99 kr/mån. Ingen bindningstid, ingen startavgift.

Läs mer