Sökmotoroptimering - En förtjänad sökning

04/03/2021

Sökmotoroptimering gynnar dina chanser att ranka högre och synas på sökmotorer. Den organiska sökmotortrafiken kan ofta ge över 50% av din trafik gratis. För att uppnå de önskade resultaten så behöver du ha en väl optimerad plan och en strategi. Resultaten kommer dock inte över en natt, men ju mer auktoritet du tjänar via Google desto högre ranking får du i sökmotoroptimeringen. 


Det finns forskning som visat att för de flesta webbplatser kan sökmotorer generera hela 300% mer trafik i jämförelse till sociala medier. Så det är tydligt att en av de viktigaste faktorerna för att öka sin trafik är att aktivt börja arbeta med SEO. Det är rekommenderat att redan från start optimera din webbplats eller blogg för sökmotorerna.


Organiskt sök är förtjänad.

Nyskapade webbplatser saknar auktoriteten under sin startperiod. Chansen för att trafik ska lyckas nå din nyskapade hemsida är ytterst liten och du måste vara beredd på att de första månaderna kan vara väldigt tomma. Men för att motverka detta så borde SEO vara en av det högst prioriterade faktorerna för dig. Kvalitets innehåll, långskrivna bloggtexter, artiklar och guider gör dig till en bransch resurs. Om andra aktörer framöver även länkar och hänvisar till ditt innehåll så kan du tjäna ännu mer rankning. Detta mäter Google genom algoritmer och de primära faktorerna som tas in när din auktoritet mäts är:

  • Antalet länkningar till din webbplats.
  • Kvalitén på de kanalerna eller webbplatserna som länkar in till din webbplats, ditt blogginlägg eller din webbshop.


Att aktivt arbeta för att förbättra de här punkterna är en viktig och nödvändig uppgift för att arbeta upp din auktoritet. Arbetet är dock inte alltid enkelt och snabbt, det kräver tålamod från din sida och tyvärr så finns det inga genvägar eller snabbkorrigeringar. Det gäller att vara lojal till sin plan och fortsätta att producera innehålls trots att det känns som att det står still. Bra strategi, planering, utförande samt tålamod ger tillväxt.

Lycka till!

Läs gärna också:

Kommunicera med din målgrupp med nyhetsbrev!

Så lyckas du med din E-handel

Digitala trender 2021

Medlem i Småföretagarna?

Oavsett om du vill skaffa din första webbplats eller om du tröttnat på din nuvarande så kommer här ett kanonerbjudande till dig som medlem i Småföretagarnas Riksförbund.

Prova webbplats kostnadsfritt i 3 månader

Därefter från 99 kr/mån. Ingen bindningstid, ingen startavgift.

Läs mer