WM3 kan vara det enklaste verktyget jag jobbat med. Det är superbra!

24/10/2019

Träffa Anja Schauerte, marknadskommunikatör från Fogmaker International AB i Växjö, Norremark, som berättar om hur arbetet med webben i WM3 underlättat för de anställda och Fogmakers partners.  

 

Vad är Fogmaker International för företag?

Fogmaker International AB tillverkar släcksystem med vattendimma under högtryck, till motorutrymmen, med andra ord alla typer av fordon. Det kan vara allt från fritidsbåtar till stora dumprar, eller lastbilar, maskiner på flygplatsen med mera. 

Hur jobbar ni med webben idag?

Vi jobbar mycket med webben idag och utgår från publiceringsverktyget WM3 som HL Design byggt upp. Idag bygger vi upp en del i WM3 som ska vara inloggningsbar för våra partners. Här ska vi bygga upp ett verktyg som ska fungera som självhjälp för våra partners där de ska kunna ladda ner loggan, ta del av vår grafiska profil, de ska ha en bildbank, formulär som dem kan behöva i sitt arbete med mera. 

Utöver detta har vi fler riktigt spännande grejer i WM3 som vi jobbar med idag som projektet där vi bygger upp en kunddatabas vilket vi inte har haft tidigare. Just det här att kunna strukturera och tydliggöra våra partners på en karta, vilka segment de jobbar inom, det är så bra. Det blir enklare att söka och skriva ut listor vilket vi inte kunnat göra innan. 

Dessutom håller vi även på med ett installationsregister, Best practice, som vi ska kunna dela över hela världen. Sen håller vi ju på med ett utbildningssystem. Det här är jätteroligt tycker jag! 

Jag har hört att ni tagit fram något som kallas för Fogmaker training academy, kan du inte berätta lite kort om det? 

För att bli en Fogmaker Certifierad partner måste du gå steg 1 och steg 2 hos oss, service och installation. Vi har en anläggning här i närheten där vi driver den här utbildning. Tanken är att man ska kunna gå in på den här sidan, som byggs upp idag, och se vart utbildningstillfällena är placerade under året, boka in sig. Tidigare har vår utbildningsansvarige, Martin, behövt rodda med administrationen och logistiken för hand, detta system kommer att underlätta oerhört mycket för honom. 

Hur tycker du att WM3 fungerar som publiceringsverktyg? 

Jag är supernöjd med WM3. Jag älskar att man kan förhandsgranska innan man publicerar och att den är användarvänlig. Jag var med när WM3 lanserades, som vilket nytt verktyg som helst så kunde det bugga i början men nu efter så pass lång tid flyter allting på hur bra som helst. Jag menar, du tar kortkommandot och är inloggad, ändringarna går på två sekunder, och jag känner aldrig att det är jobbigt att gå in på webben och ändra, det är ju inga konstigheter.

Det räcker att någon från personalen kommer in till mig och säger “Anja, jag upptäckte att det stod fel här, kan du gå in och ändra?”, då gör jag det. Det går ju så fort. Du behöver inte ha någon längre erfarenhet av grafisk produktion för att få det att funka.

Har du något tips du kan dela med dig av vad gäller WM3 som du har upptäckt kan vara bra för den som är ny i verktyget? 

Jag tycker att WM3 var så himla smidigt om jag jämför med andra administrativa verktyg när jag började jobba i det. Det gick så fort att lära sig. Då jag varit med så pass länge i WM3s resa har jag samtidigt fått vara med i utvecklingsprocessen vilket har gjort att jag har fått chansen att påverka och samtidigt lära mig. 

På min tidigare arbetsplats använda jag WM3 och jag visste vad som skulle fungera perfekt för Fogmaker. WM3 har de resurser som vi efterfrågar. HL Design, grundarna av WM3, är nytänkande, de ger fantastisk support och är inlyssnande. 

Jag skulle kunna säga att man som ny kan jobba med de enklaste uppdateringarna. Ska man bygga upp nya sidor behövs det kunskap men man lär sig snabbt. WM3 kan vara det enklaste verktyget jag jobbat med. Det är superbra!

 

Medlem i Småföretagarna?

Oavsett om du vill skaffa din första webbplats eller om du tröttnat på din nuvarande så kommer här ett kanonerbjudande till dig som medlem i Småföretagarnas Riksförbund.

Prova webbplats kostnadsfritt i 3 månader

Därefter från 99 kr/mån. Ingen bindningstid, ingen startavgift.

Läs mer