"­Det bästa med WM3 är enkelheten att förstå när du inte själv är speciellt erfaren"

12/04/2021

Idag ska vi få träffa Karolina Diesner, marknad- och försäljningsansvarig på Bakers AB i Lessebo. Hon berättar att hon är självlärd inom sitt område och att fokus den senaste tiden har legat på marknadsföring. Idag kommer Diesner berätta om deras digitala arbete och vilka möjligheter hon ser med WM3 som webbplatsverktyg. Häng med!


Hur ser ert arbete med webb och digitalisering ut idag?

För några år sedan insåg vi att det är viktigt att vara med på nätet på riktigt, om vi inte ständigt utvecklar vår webbplats och vårt digitala arbete tappar vi lojala kunder och följare. Det måste ju hela tiden hållas uppdaterat vilket vi jobbar med löpande, speciellt just nu. 

Vilka mål är viktigast för er att nå?

Vi har aldrig haft våra privatkunder som vårt huvudmål men fick skifta om ännu mer för cirka två år sedan när vi bestämde att privatkunderna skulle få vara i bakgrunden till viss del. För våra privatkunder valde vi att lägga mycket fokus på att använda oss av enkla medel för att plocka fram det som passar dem bäst.

Vårt mål är idag att minska telefontiden och att våra kunder ska kunna göra så mycket som möjligt själva. Det kan handla om saker som att lägga order, gå in och uppdatera information som adresser, telefonnummer med mera som rör just den specifika kunden och framförallt att kunden ska kunna hämta så mycket information som möjligt själv om specifika produkter. Denna lösning hoppas vi kunna effektivisera vår tid och kunden kan på ett snabbare sätt få svar.

Hur långt tycker du att ni har nått hittills med de verktygen som ni har idag?

Så som jag jobbade för fem år sedan ser helt annorlunda än hur jag jobbar idag då vi har behövt skifta fokus för att lägga mer ansvar på kunden. Den dagen du vill ha en djupare kundrelation finns det flera olika sätt att kontakta kunden på och du kan även via WM3 erbjuda speciella rabatter, kampanjer till en specifik kund. Det hoppas jag att vi ska kunna jobba med mer framöver.

Vi jobbar med tre generationer på företaget där första generationen inte ser på en webbhandel som den tredje generationen gör. Vi måste skapa en hemsida som alla förstår och tycker är enkel att arbeta med. Givetvis har vi kommit långt med den trafiken som vi får in till webbplatsen där vi också kan se att det är många som registrerar sig till nyhetsbrevet och är intresserade. Vi har dessutom många av våra större kunder som faktiskt lägger order via webbshopen idag där många utav våra återförsäljare tycker att det är lika smidigt som vi att beställa produkter via nätet. Vi har en smidig och enkel webbshop för både våra privatkunder och återförsäljare idag men håller just nu på att uppdatera designen tillsammans med webbyrån HL Design och hoppas på att det kommer att bli ännu bättre!

Vilka möjligheter anser du att WM3 har för er webbplats?

Jag som är okunnig när det kommer till uppbyggnad av webbplatser ser ju ändå väldigt mycket möjligheter med WM3 just för att det är enkelt att förstå. Dessutom är det relativt enkelt uppbyggt så som vi ser det. Det är med andra ord ett väldigt simpelt men ändå omfattande verktyg att jobba med, även för den som inte har gått en utbildning inom det här tidigare.

Något du vill tillägga?

­Det bästa med WM3 är enkelheten att förstå när du inte själv är speciellt erfaren. Du kan lära dig, du kan komma vidare, det blir liksom inte tvärstopp bara för att du inte löste det, för så kan det bli i andra programvaror. Att man fastnar och inte kommer vidare. I WM3 kan du lösa det mesta där det finns smidiga vägar att gå och framförallt den enkla kommunikationen med supporten. Vi får svar snabbt på de frågor vi har vilket jag anser är väldigt viktigt. 

Vad härligt att höra och tack för att du tog dig tiden att prata webb med oss!

Medlem i Småföretagarna?

Oavsett om du vill skaffa din första webbplats eller om du tröttnat på din nuvarande så kommer här ett kanonerbjudande till dig som medlem i Småföretagarnas Riksförbund.

Prova webbplats kostnadsfritt i 3 månader

Därefter från 99 kr/mån. Ingen bindningstid, ingen startavgift.

Läs mer