"Det bästa med WM3 är den personliga kontakten!"

04/03/2021

 

Idag ska vi få träffa Anna Weilemar, grundaren för butiken Bokskogen i Stockholm, som kommer att berätta för oss vad som gjorde att hon valde WM3 som webbplatsverktyg! 

Hej Anna, skulle du vilja berätta lite kort om dig själv och Bokskogen?

Jag har drivit mitt företag rätt länge men jag har jobbat inom mässor och event, samt kommunikation. I och med Covid19 blev det färre konsultjobb och med den anledningen kände jag att jag behöver leva mig in i den här drömmen om att starta en barnbokhandel som jag öppnade upp i november 2020. Det är med andra ord, väldigt nytt. Butiken ligger i en förort i Stockholm, Hökarängen centrum är ett jättemysigt centrum med 50-talshus och är känt för sina neonskyltar i 50-talsstil. Dessutom finns det redan ett antal småbutiker, jag passar därför in rätt bra med mitt sortiment. Nu tycker jag att det har gått bra de här månaderna, folk handlar ju lokalt och stannar i och med att de jobbar hemma så kommer dem till sitt lokala centrum istället för att åka till stora gallerior. Som sagt är det ju en fysisk butik, jag kan inte konkurrera på nätet med Adlibris, Bokus och Amazon, därför koncentrerar jag mig på den fysiska upplevelsen när föräldrar kommer in med deras barn till butiken.

Hur upplever du att det är att driva din fysiska butik med den nisch du har? 

Just vad det gäller mitt sortiment tror jag ändå kommer leva kvar länge då barnböcker alltid kommer finnas samt som folk alltid kommer vilja handla. Som förälder sitter du hellre och läser ur en pappersbok till ditt barn än en E-bok, läsa på platta eller lyssna.

Hur viktigt är det för dig att synas digitalt?

Idag använder jag Facebook och Instagram, men jag tycker att det känns proffsigt att ha en hemsida också som bara är min. Hemsidan blir för mig en plattform där jag kan samla all information och samtidigt få det att se ut som jag vill, med min look. Utifrån den aspekten tycker jag att ni har ett väldigt bra verktyg, att jag kan utforma utseendet efter mina önskemål och hur jag själv vill att det ska se ut. 

Hur kommer det sig att du valde WM3 som webbplatsverktyg?

När jag var medlem i Småföretagarnas Riksförbund fick jag ett mail med ett erbjudande om att få testa på WM3 i tre månader gratis. Jag hade tidigare testat andra webbplatsverktyg som bland annat Wix. I de verktygen kände jag att det var enkelt att arbeta i men jag saknade supporten som ni har. Det här med att skicka iväg ett mail och få svar direkt, inte nödvändigtvis i Sverige, men att jag på något sätt kunde få en personlig kontakt. Ni är duktiga på det här, ni är både proffsiga och personliga. Jag har pratat med Henrik ett par gånger själv och fått jättebra hjälp direkt.

På vilket sätt hjälper WM3 dig att nå ut till din målgrupp idag eller längre ut?

Som jag nämnt tidigare är hemsidan för mig en plattform där jag samlat all information om vad jag erbjuder, kommande evenemang, vilka böcker jag har till försäljning med mera. Jag hänvisar sedan till hemsidan från sociala medier med syftet att dels bevara de kunder jag har dels att nå ut till nya. Dessutom hjälper nyhetsbrevsformuläret mig att hålla kontakten med mina kunder då besökarna kan anmäla att de önskar mer information.

Vad tycker du är bäst med WM3?

Den personliga kontakten, att ni ger support snabbt.

Tack Anna, för att du ville prata webb och digitalisering med oss! 

Medlem i Småföretagarna?

Oavsett om du vill skaffa din första webbplats eller om du tröttnat på din nuvarande så kommer här ett kanonerbjudande till dig som medlem i Småföretagarnas Riksförbund.

Prova webbplats kostnadsfritt i 3 månader

Därefter från 99 kr/mån. Ingen bindningstid, ingen startavgift.

Läs mer